ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Η συνάντηση της προηγούμενης Τρίτης με τη Διοίκηση, επιβεβαίωσε δυστυχώς τις επιφυλάξεις και προβληματισμούς μας για την εφαρμογή της χρονικής καθυστέρησης ως τακτική που εφαρμόζει η Διοίκηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα Επιχ. ΣΣΕ, καθώς και τη διάθεση της όχι να αποδεχτεί, αλλά ούτε καν να συζητήσει ακόμα και σε βασικά σημεία του διεκδικητικού πλαισίου του ΣΥΕΤΕ.

Η παράταξή μας είχε τοποθετηθεί έγκαιρα με συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων και ταυτόχρονα είχε επισημάνει την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας, διαβλέποντας την παρελκυστική τακτική της Διοίκησης, ώστε να μην καταστεί ο Σύλλογος όμηρος της διαπραγμάτευσης και σε ρόλο «εκβιαζόμενου».

Σε μια εποχή που κρίνεται η προσπάθεια διαφυγής μας από το φαύλο κύκλο της ακρίβειας, της πρωτόγνωρης αύξησης των τιμών στα καύσιμα, των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος της οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, η υπονόμευση εργασιακών κεκτημένων, η καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και η απαξίωση της προσπάθειάς μας από τη Διοίκηση, πρέπει να απαντηθεί.

Οφείλουμε λοιπόν να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η Διοίκηση για μας με:

·        Τη συνεχή συρρίκνωση του Δικτύου,

·        Τις βλαπτικές μεταβολές και τη στασιμότητα στην εξέλιξής μας

·        Τους άπιαστους στόχους

·        Τις απλήρωτες υπερωρίες και τις παραβιάσεις του ωραρίου

·        Την καταστρατήγηση του «νέου» συστήματος αξιολόγησης.

·        Την αναξιοκρατία και τις αδιαφανείς διαδικασίες

·        Την απαξίωση των εργαζομένων της ΕΤΕ

·        Τις υποχρεωτικές και εκβιαστικές εθελουσίες

·        Τις αποσχίσεις

Ως ΔΑΣ είμαστε πεπεισμένοι ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας «χαριστεί» και γι΄αυτό την ερχόμενη Τρίτη στις 21 Ιουνίου, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει ο Σύλλογός μας.

Με πλήρη επίγνωση ότι μια 24ωρη απεργία από μόνη της δεν αρκεί, είναι αναγκαίο όμως να αποτελέσει το έναυσμα της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όλων μας.

Πρέπει να δηλώσουμε με όση δύναμη διαθέτουμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά Διοίκηση να συνθλίψει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τους κανόνες και τους θεσμούς των εργασιακών μας σχέσεων.

Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Σύμβασης
Επόμενο άρθροΑ Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η – ΑΠΑΝΤΗΣΗ