Διαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Σύμβασης

Το κλίμα που συναντήσαμε τις προηγούμενες μέρες στις περιοδείες στους εργασιακούς χώρους της Τράπεζας επιβεβαιώνει ότι είμαστε έτοιμοι για μεγάλη και μαζική κινητοποίηση. Αντίστοιχη αυτής του 2019.

Δυστυχώς η Διοίκηση για άλλη μια φορά επιλέγει την παρελκυστική τακτική στις διαπραγματεύσεις προκειμένου ο ΣΥΕΤΕ να βρεθεί σε όσο το δυνατόν δυσμενέστερη θέση. Παρά τις συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, τα golden boys and girls, οι «Άριστοι» του Ανθρώπινου Δυναμικού αδυνατούν να «μελετήσουν» τις προτάσεις που τους κατέθεσε ο Σύλλογος. Προφανώς δεν τους αφήνει η διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων και μετακινήσεων εργαζομένων με βλαπτικές μεταβολές.

Ο εμπαιγμός αυτός όμως πρέπει να απαντηθεί δυναμικά!

Σε αυτό το πνεύμα, με ενότητα και αγώνα, καλούμε την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ να αφουγκραστεί το κλίμα αγωνιστικότητας των συναδέλφων και να κλιμακώσει τη δράση, προκειμένου όλες και όλοι μαζί, να υψώσουμε τείχος προστασίας στα κεκτημένα δικαιώματα μας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΕΤΕ να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ειλικρινή διάθεση για γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, χωρίς παρελκυστικές πρακτικές και εκβιαστικά τελεσίγραφα, δείχνοντας εμπράκτως την αξιοπιστία της με την άμεση ανακοίνωση των προαγωγών ανωτέρων και ανωτάτων, τις αναβαθμίσεις εξειδικευμένων και σταματώντας την αναιτιολόγητη συρρίκνωση του Δικτύου.

Αν θεωρεί ότι η διαφάνεια και η αξιοκρατία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη και κερδοφορία της Τράπεζας, ας το αποδείξει στην πράξη:

– Επιδεικνύοντας σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, τους θεσμούς συλλογικής εκπροσώπησης και τις συλλογικές συμβάσεις.

– Αξιοποιώντας το καταρτισμένο προσωπικό της Εθνικής αντί να προσλαμβάνει ειδικούς συνεργάτες, με αδιαφανείς διαδικασίες, όρους και συμβόλαια, τοποθετώντας τους σε θέσεις ευθύνης

Ο αγώνας για εργασία με αξιοπρέπεια είναι συνεχής και σε αυτό τον αγώνα η ΔΑΣ έχει καταθέσει όλες τις δυνάμεις της.

Απαιτούμε μια Εθνική Τράπεζα με λειτουργία επ’ ωφελεία των εργαζομένων της και του κοινωνικού συνόλου, με διαφάνεια, αξιοκρατία και κοινωνική ευθύνη.

Η καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας δε θα περάσει.

Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις και το δίκιο μας, μέχρι την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης στα μέτρα των αναγκών μας.

Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες για εργαζόμενους «δουλοπάροικους», μας βρίσκουν απέναντι!

Η ΔΑΣ έχει διαλέξει «στρατόπεδο» από την πρώτη στιγμή και το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας «χαριστεί» χωρίς αγώνα και διεκδίκηση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕνιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Εργασιακών Θέσεων: Είναι ένα καλό νέο
Επόμενο άρθροΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ