ΓΣΕΕ: Να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών

Παρέμβαση για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων στην περιφέρεια έκανε η ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας τόσο τον κίνδυνο ανεργίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι όσο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αρκετός κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με τα ψηφιακά μέσα και συνεπώς δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί είτε στα ATM είτε μέσω web banking.  

Και όλα αυτά, τονίζει η ΓΣΕΕ, την ώρα που οι συστημικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και καλεί τις Διοικήσεις των τραπεζών να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Ενόψει της συνεχιζόμενης βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων των συστημικών Τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια, στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους, των τοπικών φορέων και των πολιτών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό και την εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου.

Η στρατηγική αυτή των Τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η αποψίλωση του δικτύου των καταστημάτων και τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους έχουν ήδη οδηγήσει εκτός κλάδου χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, παρότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΕ καλεί:

  • τις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω κλείσιμο των καταστημάτων, οδηγώντας σε ανεργία τους τραπεζοϋπαλλήλους,
  • τα τοπικά Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν τον αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα των τραπεζών,
  • την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό «παρών» στις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών.
Προηγούμενο άρθρο“ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, BONUS ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ “ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ”. 
Επόμενο άρθροΕνιαίο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Εργασιακών Θέσεων: Είναι ένα καλό νέο